torstai 14. toukokuuta 2015

Kahdeksan tapaa saada viihtyisämpi koti

Minulle koti on tärkeä paikka. Paikka jossa olla rauhassa, viihtyä, ladata akkujaan, sekä olla sosiaalinen jos huvittaa :)
Viihdyn kotona paljonkin, siksi aina jokin pieni tai suurempi projekti kodin energioiden päivittämiseksi onkin aina mielessäni.
Voin huonosti, jos jossain on sekamelskaa, tavarakasoja tai likaa. Ja meillähän niitä on! En ole mikään himosiivooja, keittiö ja wc minulla niitä paikkoja joista en tingi, siivoan niitä päivittäin, koska olen bakteerikammoinen. Olohuone taas on omaa aluettani, sillä nukun siellä. Se on yleensä siisti, mutta mukavan boheemi, jotta viihdyn. Kuopuksella on oma tilansa, jossa yleensä vaan nukkuu ja lepää, koska tv ja tietokone ovat olohuoneessa.
Teen mieluusti käsilläni, luon ja kikkailen kaikenmoista sisustusjuttua melkeimpä viikoittain. Siksi päätin laittaa tämän teeman esille.

Kuva netistä


Kuinka aloittaa?


Kuva netistä


1. Siivoa koti. tuuleta! Raivaa kodista turhat roinat ja esineet, joilla ei ole enää merkitystä tai käyttötarkoitusta. Lahjoita tai myy pois edullisesti niitä tarvitseville. Muista myös tarkentaa katseesi siihen, mitä ensimmäiseksi näkyy huoneesta ovelle, näin joka huoneessa, ja tee siitä kohdasta mieluisa silmille. Silloin kun katsot siihen, se ei laske mielialaasi.


2. Polta suitsukkeita, tai raikasta huone tuulettamalla kunnolla, jos olet hajuherkkä.
3.Ehosta huone mieleiseksesi. Oman näköiseksesi. Tässäe t saa kuunnella muita, kuin vain siinä kohden, että vastaako huone sitä mielikuvaa, mikä sinusta nousee esiin? Oman tilasi on oltava omanoloisesi, että viihdyt siinä. Ahh, tässä kohden sinkkuus on mukava asia!

4. Meditoi ja rentoudu. Se kohottaa paikan energioita ympärilläsi paljonkin. Kun tunnet itsesi uupuneeksi, tai väsyneeksi  meditointi auttaa samantien kohottamaan omia energioitasi.


5. Eteeriset öljyt tuoksulampussa ja kodinhoidossa. Voit vaikuttaa mielialoihisi tuoksyöljyillä. Sitrustuoksut piristävät, ja luovat pirteyttä, sekä raikkautta. Mustapippuri stimuloi ja virkistää. rosmariini virkistää ja auttaa oppimaan. Laventeli rauhoittaa, Ruusu ja ylang ylang rentouttaa ja luo aistikkuutta.6. Hanki kasveja, luonnokukat parhaita, viherkasveissa on lajeja jotka puhdistavat energioita ja ilmansaasteita. Ota selvää.


7. Soita musiikkia. Mistä pidät, ja mikä kohottaa mielialaasi. Kuuntele kuuntelemalla.8. Paikka yhdessäololle ja yhdessä tekemiselle. Meillä se on keittiönpöytä tai olohuone yleensä.
Katso, että sinne mahtuu rakkaimmat ihmisesi, ja se on inspiroiva paikka yhteiselle puuhalle. pelaamiselle, ruoanlaitolle, keskusteluille tai mille tahansa, mikä yhdistää.

Vielä lisään että paikka perhekuville on tärkeä, näin saat lähimmäisesi tarvittaessa vaikka energioina paikalle kun ikävä tulee :)


Meillä saa kissatkin olla pöydällä :) Kauneus on katsojan silmässä, mutta tässä tapauksessa pitää muistaa että kotisi on sinun, ja sen pitää olla kaltaisesi, asukkaiden kaltaiden toisin sanoen. Luo/luokaa siitä  sellainen, että te itse viihdytte, mutta myös sellainen, että vieraidenkin on helppo viihtyä!

3 kommenttia:

  1. Kiva kirjoitus ja upeita kuvia. HMMM pitääkin laittaa ohjeita korvan taakse

    VastaaPoista
  2. Tosiaankin, kauneuden monet erilaiset sävyt :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten kiva postaus. Minä tarvitsisin mukavamman kodin. En viihdy näiden seinien sisällä. Enpä tiedä onko syy seinissä vai minussa.

    VastaaPoista