sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Aasialainen katkarapukeitto (ilman kookosmaitoa)

Päivä, jolloin jääkapissa oli lähestulkoon vain valo, ja pakkasessa rapuja..

Päätin tehdä aasialaistyypisen nuudelikeiton... Frendeissäkin Joey kävi mainostamassa nuudelikeittoa- "Mmm... nuudlesoup..";) Lause jäi kaikessa yksinkertaisuudessaan mieleeni.


Annos n. 4 henkilölle..

Kaikki ainekset kannattaa pilkkoa etukäteen, niin keittokin valmistuu sopuisasti.





Tarvitset

Porkkana ohuina suikaleina
Kevätsipuli (leikkaa varsi kolmeen osaan ja suikaloi jokainen osa erikseen, tulee kauniimpi)
 1/2 Paprikaa suikaleina
Papuja
Tuoretta inkivääriä suikaleina
Valkosipulia
Chiliä suikaleina, sekä renkaina, jätä chilirenkaat koristeiksi
Katkarapuja tai äyriäisiä
Chilitahnaa
Sitruunaruohotahnaa
Soijakastiketta
Aasialaista kalakastiketta
Paistamiseen aasialaista öljyä, tai seesamiöljyä
Vettä, suolaa ja nuudelipaketti





Lisää öljy wokkiin sekä molemmat tahnat, sekoittele ja anna tahnojen tutustua toisiinsa. Lisää kasvikset sekä mausteet ja molemmat kastikkeet maun mukaan sekä vettä. Sekoittele ja anna aineksien kypsyä, muista maistella..pannu saa olla aika kuumalla, että kokkailu sujuu nopsaan.
Lisää nyt nuudeli (kannattaa murskata sen palasiksi..) anna nuudelien kypsyä  muutama minuutti, ja lisää viimeiseksi ravut ja kypsytä minuutti-pari.
Annostele lautaselle tai kulhoon, koristele annos ja nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti