maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kirsikkapiirakka

Rakastan kirsikoita. Aina kun mahdollista ostan niitä- minullahan ei ole vielä omaa kirsikkapuuta.. :)
Ostin sitten innoissani pari litraa ja perinteisen kirsikanpopsimiseni jälkeen jäi vielä puolitoista litraa ja  mietin että mitähän niistä lopuista keksisi tehdä...
Halusin leipoa, joten luonnollisesti tein kirsikkapiiraan.


Tämä olikin yllättävän helppo tehdä kirsikoiden perkaamisen jälkeen..

Tarvitset

Täyte (tee ensiksi)

1.l perattuja kirsikoita (poista kivi ja kanta)
2dl sokeria( kannattaa laittaa hieman vähemmän, jos ei pidä makeasta)
3 rkl Maizena maissitärkkelysjauhoja- ei  maissijauhoja
Puolikas vaniljatanko (siemenet)
Loraus sitruunamehua
Karvasmantelitippoja 3 tippaa


Sekoita kaikki yhteen ja laita jääkaappiin maustumaan n. tunnin ajaksi. Sekoita välillä.
valuta jonkin verran nestettä pois ennen kuin kumoat täytteen piirakkapohjalle.


Pohja

Tee tämä täytteen teon jälkeen

5dl vehnäjauhoja
3 rkl. sokeria
suolaa
175g margariinia taiv oita kuutioina
1 dl vettä


Sekoita jauhoihin suola ja sokeri. Murusta jauhot ja margariini yhteen murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja tee taikinasta pallo, laita kylmään 10 min.
Jaa taikina kahteen osaan. (voit tehdä joko kannen tai ristikon piirakan päälle. Toinen osa kaulitaan pohjaksi, levitä piirakka vuoalle. Lisää kirsikkatäyte. Tee lopusta taikinasta ristikko tai kansi piiraan päälle. Voitele kanamunalla, ja sokeroi pinta, ennen paistoa. Paista piirakka 175.c 40 min.

Piiraan voit nauttia jäätelön tai vaniljakerman kanssa.. Paljaaltaankin aivan oivallista... nomnom..



Hyviä herkkuhetkiä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti