lauantai 7. marraskuuta 2015

Herkku Foccacia - Tähderuoka

Kun jääkaapissa oli vain valo (Jääkaapin siivouspäivä)


Viikonloppu ja tyhjä kaappi! Aika puhdistaa jääkaappi.
Tyhjentämisen yhteydessä löysin vähän minitomaatteja, pätkän salamia, juustoraasten jämät löytyi pakkasesta, oliiveja purkin pohjalta ja paprikan jämät.
Poika keksi että tehdään foccacia leipä. Kaivelin vähän vielä kaappeja ja löysin kuivahiivaa, ja valkosipulia. Oi Oi, näistä saa hyvät foccaciat.





Tarvitset kahteen foccacialeipään

Pizzataikina:

25 g tuorehiivaa tai kuivahiiva käy myös
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy.

Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja tarvittaessa enemmän kuin (5dl) niin että taikina ei jää sormiin kiinni.

Kohota taikinaa kulhossa liinan alla n. 30 min.

Kaulitse, täytä ja paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.

Täytteitä oman mielen mukaan.Muista upottaa täytteet leipään, toki voi käyttää myös pelkkkiä yrttejäkin. Voitele öljyllä sieltä täältä (huolimattomasti) ennenkuin laitat leivät uuniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti