lauantai 28. marraskuuta 2015

Irish Moss = Irlanninsammal

Irlanninsammalta käytetään hoodoossa onnea, vaurautta sekä konkreettista rahaa houkuttelemaan mojopusseissa, kynttilämagiassa. Irlanninsammal sopii hyvin kodin energiapuhdistukseen ja suojaukseen. Sitä voi käyttää suitsukesekoituksessa,. Kuivattuna sitä myydään Raakatori.fissä.
Toki sitä saa Ebaystä ja Amazonistakin... mutta ne postikulut taitaa olla kalliimmat :)
Irlanninsammal on monikäyttöinen tuote, jota pitää ehdottomasti olla keittiön komerossa!Irlanninsammalta käytetään myös leväperäisenä hyydytteenä, korvaa liivatteen mennen tullen.
Teksti: Tieteenkuvalehti

Elintarvikkeen tuoteselosteessa numero E407 ilmaisee, että elintarvike sisältää tätä kasviperäistä lisäainetta. Karrageeni keksittiin Irlannissa luultavasti 1850-luvun puolivälissä. Irlannin länsirannikolla sijaitsevassa Carrageenan-nimisessä kylässä havaittiin, että lisäämällä kiehuvaan maitoon vähän merilevää saatiin vanukasta. Tarkemmissa kemiallisissa tutkimuksissa ilmeni, että karrageeni on ns. fyko- eli leväkolloidi. Kolloidilla tarkoitetaan liuosta, jossa liuenneena aineena on suurikokoisia molekyylejä tai pienien molekyylien muodostamia tiiviitä ryhmittymiä. Kolloidiliuos on hyytelömäinen. Karrageenia saadaan keittämällä leviä. Ennen käyttöä karrageeni puhdistetaan alkoholikäsittelyllä. Prosessin lopputulos on turvallinen, luonnonmukainen hyydyte, jolla voi ruuanlaitossa ainakin osittain korvata eläinperäisen liivatteen. Karrageenia ja sen ”sisartuotetta”, myös merilevistä saatavaa agar-agaria, tuotetaan nykyään teollisesti erityisillä leväviljelmillä eri puolilla maapalloa.

Sopii siis vegaaneille loistavasti leivonnaisiin, oluen tekoon olennainen osa.

Itse käytän sitä vain wiccatarkoitukseen, kun en ole vegaani.


2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen että käykö ihan Suomessa kasvavat jäkälät ihan yhtä hyvin?

    VastaaPoista
  2. Jaa.. ei ainakaan tuohon ruuan hyydyttämiseen sovi , uskon niin,
    Magia tarkoitukseen kannattaa varmaan ensin testata vaikuttaako kuinkaan.

    VastaaPoista