sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Sipsit perunankuorista

Joskus innostun  "nyhjää tyhjästä" ideasta, ja pihistelen. Tähän ideaan päädyin, kun tein perunamuusia ja jäljelle jäi paljon perunankuoria luomuperunoista, ja ne olivat vielä siistejä kuoria, ilman vikoja tms.. Rapeita ja hyvänmakusisia, ilman lisäaineita ja suolan ja mausteiden määrään voi itse vaikuttaa. Hieman työlästä, jos ei omista rasvakeitintä, vaan tekee wokkipannussa :)
Mutta ei se haittaa, kun oli aikaa. Kokeilemisen arvoinen! Nämä voi tehdä  mys punajuurista, porkkanoista tai perunoista itsestään. Öljyn kanssa pitää olla varovainen, pidä lämpö tasaisena, hyvä mittari on se, kun pudotat yhden perunaviipaleen öljyyn, se alkaa välittömästi paistumaan.
Tarvitset

perunankuoria tai muutaman perunan ohuiksi viipaloitu/suikaloitu
Öljyä paistamiseen (sellainen joka kestää kuumuutta,
Suolaa, mausteita maun mukaan.
Kärsivällisyyttä

Kuumenna öljy ja lisää perunaviipaleet vähän kerrallaan että on tilaa paistua, ja anna paistua kunnes näyttävät rapeilta, yleensä n. 1-2 riippuen lämmöstä.. Nosta eka satsi reikäkauhalla kuivumaan talouspaperin päälle ( kannattaa laittaa monta kerrosta, ettei rasva imeydy läpi), lisää taas öljyyn perunaa.. jatka näin kunnes kaikki on paistettu. Lisää suola ja mausteet ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti