torstai 21. tammikuuta 2016

Kevyt Katkarapu- tomaatti- nuudelikeitto

Tämä nopea thai -tyyppinen nuudelikeitto on ruokaisa, sopii kasvisyöjillekin, ja vegeversion saa kun jättää ravut pois! Keitossa on ihana kermaisen maksuin tomaattinen liemi, hieman makean tulinen. Parasta keitossa on pyöreät kirsikkatomaattipallerot! Väriruokana tämä keitto edustaa vesi- ja tulielementtiä.
Saat siis sekä voimaa, että virtaa elämään, kun syöt tätä soppaa :)

Keittoon tarvitset 3 hengelle:

1 - 2 pkt katkarapunuudeleita
n. 8 kirsikkatomaattia (voi olla enemmänkin)
1dl.Pakastekatkarapuja
Kolme suurehko herkkusientä tuoreena (muut sienet käy myös)
tl. raastettua inkivääriä
tl sitruunaruohotahnaa (Spice up! )
1 valkosipuli raastettuna
1 sentin verran tuoretta chiliä, jos haluat tulisempaa, käytä myös siemenet
1 tomaattipyre purkki (se pikkuinen)
1 sipuli tai purjosta palanen
Soijaa
Kalakastiketta( se itämainen)
Mustapippuria
Makeaa chilikastiketta (Santa Maria)
Vettä
Öljyä paistamiseen (ei oliiviöljyä)


Sulata ravut vesitilkassa. Lisää tilkka öljyä pannulle,kuumenna, ja lisää mausteet ja maustetahnat, sipulit, chilit sekä tomaattipyre. Anna mausteiden saada tutustua toisiinsa, makuuntua lämpimässä.
Lisää soijatilkka sekä tilkkanen kalakastiketta. Lisää nyt joukkoon kirsikkatomaatit ja viipaloidut herkkusienet. Pyörittele hetki.
Lisää vesi ja nuudelit, (halutessasi myös maustepussi) anna kiehahtaa, ja kypsyä, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää vasta nyt  Katkaravut, anna kuumentua ja nauti keitto. Voit koristella keiton korianterilla.

Kuvia lisää elämästäni löytyy Instagramista Pirpana6 nimellä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti