perjantai 22. tammikuuta 2016

Vatkattu Marjapuuro

Alkoi tekemään marjapuuroa mieli, joten tekaisinkin sen. :)
Tein tätä aikoinaan myös ruusunmarjoista, pihlajanmarjoista jne.. Tämä versio on perinteisesti puolukasta. Marjapuuro on yksi lempipuuroistani.  Olen hieman retro, meillä syötiin paljon puuroja, kun olin pieni, joten nykyiset puuronhimoni johtuvat varmaan kaipuusta äitiin tai lapsuuden hyviin aikoihin :)


Tämä annos riittää useampaan kertaan, uskoisin että jopa kuudelle.


Tarvitset:

1 pussi pakastepuolukoita, tai muita marjoja.
 n. 2 dl Kauramannaryynejä (tavallisetkin käy)
 n. 1 1/2 l. Vettä
 Maun mukaan sokeria tai hunajaa


Kiehauta marjat vedessä, , voit siivilöidä mehun jos haluat. Minä en siivilöi. halusin enemmän kuitua puurooni. Lisää sen jälkeen mukaan sokeri tai hunaja, ja mannaryynit.  Muista pienentää hellanlämpö pienelle, ettei puuro pala pohjaan.  Hauduta puuroa n. 15 min.Sekoita koko ajan, vispilä on hyvä apu, ettei tule paakkuja.
Maista vielä makeus, ja lisää tarvittaessa.
Sauvasekoitin poistaa pahimmat paakut ja tekee puurosta hieman sileämpää koostumukseltaan. Vatkaa sillä hetki, ja  vaihda sen jälkeen perinteiseen vatkaimeen. Vatkaa sen aikaa, että puuro jäähtyy, ja muuttuu vaaleammaksi.
Kaada tarjoilu/säilytysastiaan ta itarjoile kylmän maidon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti