sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Intuiosta
INTUITIO JA SEN KEHITTÄMINEN


Intuitio on sisäisen äänen ymmärtämistä, kuuntelemista.
Ymmärtämistä siksi, että ymmrrämme paremmin asiat, jos ne ovat konkreettisia, sikse emme kovin usein kuulekaan intuitiotamme. Se on meissä kaikissa! Intuitolla on huono maine.
Se liitetään näkijöihin, lapsiin, heikkomielisiin,oimpulsiivisiin ja luoviin ihmisiin, joilla ei ennen ollut kovin suurta luottamusta arjessa. Sitä pidettiin jopa turhana!
Onneksi yleinen asenne on jo muuttumassa. Siitä on tulossa hyödyllinen väline työelämässä ja arjesta selviytymisessä.

Nykyään sanotaan, että luomme itse oman tulevaisuutemme.
Niinpä, kun vain luotamme, että se ääni on oikea viesti, eikä vain haaveemme. Mitä jos haaveemme tuleekin todeksi?!
Emme oikein edes usko siihen ja silloinkin ajatellaan, että se oli vain tuuria.

Intuitio kuiskailee hiljaa, siksi tarvitsemme hiljaisuutta, kuullaksemme sen hiljaisen äänen.
Luovuus ruokkii intuitiota. Useinhan olemme hiljaa kun luomme. Parhaimmassa tapauksessa leijumme flowssa. Aloitamme tekemään jotain, jonka mielemme on kehittänyt, koska se "tuntuu" oikealta tekemiseltä. Yhtäkkiä huomaamme, että siitä onkin tullut aivan upea tuotos, on sitten kyse ruoanlaitosta, maalaamisesta, piirtämisestä tai vaikkapa värittämisestä. Kaikkea voi tehdä luoden! Työelämässä on nykyisin hyvinkin tärkeää olla tuottava, luominen on juuri sitä!

Intuitiossa onkin tunne, mieli ja avoimmuus tärkeitä, luottamusta ohittamatta.
Intuition kuuleminen ja ymmärtäminen on tavallaan tuntemista, kokemista, kehollaan, ja sielullaan. Jos olet menossa johonkin tuntemattomaan tapahtumaan tai vaikka töihin, ja sinulla on perhosia vatsassa - tiedät että jotain jännittävää on tapahtumassa.. se juuri on se tunne intuitosta.
Osaamme tuntea sen äänen, mutta kuuntelemmeko sitä??
Se voi olla myös varoittava ääni, josta tulee tapahtuma, merkki. Esimerkiksi, jos olet menossa ajamaan autolla, ja sääkin on mitä on.. Olet jo melkein lähtövalmis, mutta auton avaimia ei löydy, tai kompuroit asunnossa, tai edessäsi on kaikenomoisia esteitä, puhelin soi tai merkit osoittavat viivytystä, ei kannata mennä ajamaan.Kannattaa kävellä tai vaihtaa kulkuvälinettä sopuisasti. Jos menemmekin, voi aúto jäädä sille sijoilleen keskelle moottorititetä tai pahempaa.

Vaikka sinulla ei olisikaan ollut tyypillisiä intuitiivisia kokemuksia, voit olla varma siitä, että intuitio on koko ajan toiminut aktiivisesti elämässäsi, aivan silmiesi alla. Intuitio on aivan tavallinen tapa katsoa maailmaa. Miksi halusit pukea aamulla yllesi tietyn paidan vain huomataksesi, että ystävälläsikin on lounaalla samanvärinen paita yllään? Miksi valitsit kiertotien kotiin vain huomataksesi, että näin vältyit ruuhkassa seisomiselta? Oliko kyse sattumasta vai intuitiosta?
Ehkäpä sellaiset kokemukset, joita pidämme ”pelkästään yhteensattumina” ovatkin tulosta täysin normaalista prosessista, johon emme vain vielä ole tottuneet.

Kuvittele millaista olisi, jos olisi täysin tyypillistä tietää, että voisit halutessasi tavata kenet tahansa ja kommunikoida hänen kanssaan missä tahansa, millä tasolla tahansa ja milloin tahansa. Entä jos olisi täysin normaalia tietää kaikki se, mitä haluaa tietää – ja vieläpä välittömästi?

Intuitiosi aktivoituu silloin, kun olet niin keskittyneesti uppoutunut johonkin, että kadotat ajantajusi. Ehkäpä piirtelit lapsena eläimiä tai linnoja ja olit niin uppoutunut touhuusi, että viivat, muodot ja värit vain tulivat itsestään kätesi kautta paperille. Mikä sinua innostaa samalla tavalla nykyään? Viekö puutarhanhoito toisinaan täysin kaiken huomiosi? Unohdatko syödä kun teet jotain itseäsi kiinnostavaa? Aina kun sulaudut täysin yhdeksi itseilmaisusi kanssa, intuitiosi herää herkimmilleen. Silloin et epäröi seuraavaa liikettäsi, valintaasi tai oivallustasi sen paremmin kuin sitäkään, mihin kaikki johtaa. Olet luonnollisessa virtaavuuden tilassa. Kun kykenet erottamaan intuition hienovaraiset tuntemukset itsessäsi, ilmenivätpä ne missä tahansa, sinun on paljon helpompi laajentaa näitä kokemuksiasi kaikille muillekin elämäsi alueille. Kun tarkkailemme sitä, miten intuitio toimii ja miltä se tuntuu, joudumme kasvokkain seuraavien periaatteiden kanssa: Intuition myötä tiedämme sen, mitä meidän tulee tietää juuri silloin kun tätä tietoa tarvitsemme. Maailmankaikkeus ei selvästikään tuhlaa aikaa tai energiaa. Intuitio antaa meille tietoa juuri silloin, kun tarvitsemme sitä – ei yhtään aiemmin eikä myöhemmin – ja käyttää hyväkseen kaikki keinot saavuttaakseen tietoisuutemme.

Mandalan piirtäminen ja maalaaminen on yksi tehokkaimmista tavoista kehittää itseään, henkisyyttään ja intuitiotaan.
Siinä sinulla on mielikuva, mitä haluat tehdä, mutta yhtäkkiä se vie mukanaan ja mandalasi saa uusia ulottuvuuksia, kunnes on valmis. Sinulla on täydentynyt olo.
Luottamuksen kehittäminen onkin sitten se vaikeampi osuus. Periaatteessa sinä luotat joka päivä. Luotat, että kun lähdet ajamaan autolla, matka sujuu hyvin.. Ajat siis rutiinilla. Laitat lapsesi kouluun ja luotat, että hän on siellä turvassa ja tulee ehjänä kotiin. Et pelkää koko ajan, ettet voisi luottaa.. Mikäli olet tasapainossa sielusi kanssa.
On vain kuviteltava paras mahdollinen lopputulos kaikessa ja päästettävä irti, luottaa. Se on kuin benji-hyppy ilman köyttä, Hyppääväthän jotkut oikeastikin base hyppyjä jne.. ja luottavat että mitään ei satu. Pienenä minäkin ajoin pyörällä ison portaikon alas, eräässä puistossa, ja päädyin onnellisesti suoraan suureen ruusupuskaan... no silloin en kuunnellut itseäni, olin 7v.

Elämä opettaa juurikin kömmähdysten kautta luottamaan, ja nimenomaan sisäiseen ääneen. Muistatko milloin viimeksi sanoit - Olisi pitänyt tehdä siten kun ensin ajattelin..?
On hyvä kiittää itseään että olet kuunnellut intuitiotasi, ja se on osoittautunut oikeaksi toiminnaksi. Näin se toimii vieläkin paremmin. Voisi jopa sanoa, että äänekkäämmin ja konkreettisemmin.
Kun siis teet jotain, luotat sihen, että asia menee kuten pitääkin, jo se on intuitiota, emme vain käsitä sitä siksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti