torstai 25. helmikuuta 2016

Odinin korpit

Odinin korppien legenda


Hugin and Munin
fly each day
over the spacious earth.
I fear for Hugin,
that he come not back,
yet more anxious am I for Munin.Korpit Hugin( ajatukset) Munin (mieli) tarkoittavat shamanista matkaa, jolla Odin käy. Toimivat hänen oppainaan. Kulkevat aina mukanaan, ja auttavat Odinia. Korpeista kerrotaan, että he osaavat muuttaa muotoaan ja ottaa ihmisen muodon. Tästä oli hyvä esimerkki "Maleficent"- elokuvassa, varmaankin idea saatu siihen näistä Odinin korpeista.Tarinaa on kerrottu siksi, että yleensä mieli ja ajatus yhdistetään samaksi toiminnaksi, vaikka se ei sitä ole. Molemmilla on eri tarkoitus ja toiminta, jotka yhdessä saavat aikaan sisäisen viisauden.
Korppeja käytettiin viikinkien matkoilla oppaina. Ne laitettiin häkkiin, ja jossain vaiheessa matkantekoa häkit avattiin ja korpit päästettiin lentoon. Laiva saattoi sitä kautta tietää onko vielä matkaa mantereelle.
Jos korppi katosi, se lensi maihin, ja laiva saattoi seurata sitä ja löytää siten maihin, jos korppi vaan liiteli ja palasi laivaan ei ollut vielä maata näkyvissä. Korppeja käytettiin myös tien viitoittajina, oppaina, jotka osittivat tien jolle mennä.
Ylläoleva runo kuvailee tilaa, jossa Odin pelkää ettei saa kasaan ajatuksiaan, koska pelkää menettävänsä ne, ja sitä kautta mielikään ei toimi, kuten pitäisi.
Eli tärkeää on erotella nämä kaksi ja yhdistää ne yhdeksi voimaksi, mutta molempia kunnioittaen. Näin oma tasapainomme säilyy ja voimme löytää oman sisäisen viisautemme.
 (C)Mandalatarot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti