torstai 26. toukokuuta 2016

Syreeninkukka keksit - keijukeksit

Sireenejä ei voi olla liikaa! Tätä mieltä olen aina alkukesällä. Niiden tuoksu, runsaus ja värit... Aah, elämä <3  Eilen kuvasin sireenejä edestä ja takaa.. ja innostuin keräämään puhtaasta paikasta niitä kotiinkin maljakkoihin ja purkkeihin, nyt koti tuoksuu ihan kesältä.
Innsotuinpa tekemään niistä keksejäkin. Seuraavaksi ehkä hilloa, mehua jne... pakastin jo jääpalarasiaankin niitä, ja pieneen pussiin pakkaseen.
Näitä on kiva tehdä lasten kanssa. (minä vielä odottelen niitä lastenlapsia, omat muksut on jo niin vanhoja, ettei niitä kiinnosta leipoa mun kanssa enää :)


Ohje.

100g. voita tai margariinia, huoneenlämpöistä, pehmeää
 50 g sokeria, halutessa muukin makeutusaine käy
Jauhoja 2 1/2 dl
2 tl. leivinjauhetta
2 rkl kukkanuppuja
Sitruunamehua tilkkanen


Pese, erittele ja kuivaa kukkanuput, jauha ne silpuksi,  (ei liian tarkasti) jätä muutana  avoin kukka koristeeksi keksin päälle.

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voivaahtoon sitruunamehu, vähän jauhoja, ja kukkanuput, sekoita, ja lisää loput jauhoista. Sekoita kaikki massaksi ja laita vähäksi aikaa jääkaappiin tekeytymään. ( 10 - 20 min.) Kauli taikina ja  tee haluamasi mallisia keksejä pellille. Ennen paistamista lisää jokaisen keksin päälle yksi auennut sireeninkukka.
Paista n. 10 min. 175c.
Nauti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti