lauantai 9. heinäkuuta 2016

Chakrat - Juurichakra


Aloitan chakroihin keskittyvän jutun. Maallikoillekin ymmärrettävän.
Ja minulta saa tarvittaessa tilattua chakratulkinnan 30€, josta näkee mitkä chakrat tarvitsevat erityistä huoltoa.


JUURICHAKRA


HENKISET OMINAISUUDET

Perusaiheet:
- Syntyminen ja syntymään liittyvät asiat.
- Perusturva, selviytyminen elämässä, eloonjääminen, "survival".
- Juurtuminen, vakaus, maa jalkojen alla.
- Yhteys omaan laumaan, perhe.
- Yhteys fyysiseen maailmaan ja suhde omaan kehoon.
- Ruumiilliset tarpeet, ruoka.
- Raha.
- Sairauksista toipuminen.
- Asioiden alulle paneminen, toiminta ja asioihin ryhtyminen ja eteenpäin vieminen, sekä kyky viedä  asiat päätökseen.Sulkeutunut ummessa oleva juurichakra: 
Tunnet itsesi vanhempiesi hylkäämäksi tai tunnut "keräävän" hylkäämiskokemuksia elämässäsi. Sinusta tuntuu, että elämäsi on yhtä "eloonjäämiskamppailua" tai taistelua. Sinulla on taloudellisia vaikeuksia, raha ei koskaan tunnu riittävän, karkaa käsistä tai velkaannut helposti. Sinulla on vaikeuksia työyhteisössäsi, et oikein löydä omaa alaasi tai paikkaasi. Sinulla on paino-ongelmia ja sinun on vaikea hyväksyä kehoasi, et ole tyytyväinen siihen miltä näytät. Sinulla on tunne, ettet ole riittävän hyvä sellaisena kuin olet.

Avoinna oleva juurichakra:
Sinulla on vahva yhteyslähimpiisi ja ystäviisi, jotka tuntuvat lähes omalta perheeltäsi. Tunnet itsesi hyväksytyksi ja rakastetuksi. Tunnet kuuluvasi joukkoon. Olet tyytyväinen kehoosi. Sinulla on vakaa taloudellinen tilanne, osaat käsitellä rahaa ja rahasi riittävät kaikkeen tarpeelliseen.

Epätasapaino: 
Turvattomuus. Materiaalinen omistaminen, liika syöminen tai juominen. Vaikea aidosti antaa ja ottaa. Pakkomielteet ja päähänpinttymät. Hallitseminen ja hyväksikäyttö. Turhautuminen, raivo, väkivalta.
Vakauden puute, häilyvät tunnetilat. Surullisuus. Riippuvuus muista, tunne ettei voi itse kontrolloida omaa elämää. Keskittymisvaikeudet, kyvyttömyys rentoutua. "Ei maata jalkojen alla", ei voimaa eikä lujuutta saada aikaiseksi. Kaipuu helpompaan elämään. Tyytymättömyys omaan kehoon, syömishäiriöt, ongelmallinen seksuaalisuus. Kehon heikkous.
Elämä ja asenteet pysähtyvät paikoilleen. Luopuminen ja muutokset vaikeita. Rutiinit ja kaavat hallitsevat. Rahaan ja terveyteen liittyvät pakkomielteet. Helposti provosoitavissa.


FYYSISET OMINAISUUDET
Ruumiinosat: Kaikki kova kehossa: luut, hampaat, kynnet. Jalat, selkäranka. Peräaukko, peräsuoli, paksusuoli. Eturauhanen, sukurauhaset, sukupuolielimet. Veri, verisolujen muodostuminen. Immuunipuolustus.
Ongelmat ilmenevät fyysisellä tasolla: Luustoon liittyvät ongelmat ja vaivat, kasvukivut. Jalkoihin liittyvät ongelmat ja vaivat sekä lonkan alueen kivut. Veri, verisairaudet, korkea verenpaine, anemia. Ummetus, peräpukamat. Ylipaino. Stimulanttiriippuvuus tai muut addiktiot.

Hormoni:
Adrenaliini, noradrenaliini. Munuaisten yläpuolella sijaitsevat lisämunuaiset tuottavat adrenaliinia ja noradrenaliinia, jotka ovat vastuussa "taistele tai pakene"-reaktiosta vaaran uhatessa. Munuaiset voivat oireilla. Lisämunuaisilla on vaikutusta myös lämpötasapainon säätelyyn. Lisäksi ne tuottavat hormoneja, jotka vaikuttavat hiilihydraatti- ja proteiiniaineenvaihduntaan ja vararavinnon käyttöön sekä säätelevät veden imeytymistä munuaisissa.

MUUTA CHAKRAAN LIITTYVÄÄ
Sijainti: Selkärangan juuressa, välilihan kohdalla. Avautuu alaspäin.
Hallitseva sana: Minulla on.

Arkkityypit: Maaäiti - ravitseva, rakastava ja huolehtiva kaikilla tasoilla.
Uhri - maayhteyden puutteesta haavoittuvainen, sekä huomion -ja tarpeiden kipeä.
Elämänläksy: Perusluottamus. Alkuperäinen elinvoima, pysyvyys, toteuttamisvoima. Suhde maahan ja aineelliseen maailmaan. Itsensä puolustaminen.
Sieluntoive: Yhteys maahan. Fyysisen kehon ja maallisen elämän kokeminen. Maadoitus tärkeää.
Elementti: Maa. Maan energia on ravitsevaa ja huolehtivaa. Maasta kasvaa ruokamme, maan pinnalle rakennamme elämämme.
Väri: Punainen


Kuinka vahvistat Juurichakraa?

Kivet: Akaatti, bronsiitti, granaatti, hematiitti, jaspis (punainen), karneoli, koralli, mokaiitti, obsidiaani, onyksi, rubiini, savukvartsi, verikivi.
- Rauhoittava: sininen safiiri, smaragdi
- Maadoittava: musta turmaliini
Tuoksut ja yrtit: Mirhami, myski, neilikka, patsuli, seetri, sypressi, vetiver.
Musiikki: Rytmiä voimakkaasti korostava, rummuttava, monotoninen, luonnonkansojen muinainen musiikki kuten intiaani- ja afromusiikki.
- Rauhoittava: luonnon äänet
Rituaali: Maadoittuminen
Luonto: Maan tunteminen paljaiden jalkojen alla, tuoreen mullan tuoksu. Auringon nousut ja laskut. Kalliot.
Liikunta ja muu tekeminen: Jooga, juokseminen, jalkojen liikuttelu, jalkojen hierominen. Kotityöt, remontointi, puutarhatyöt, lehtien haravointi. Lasten kanssa leikkiminen. Punaisiin vaatteisiin pukeutuminen. Rahan asioiden hoitaminen.

1 kommentti: