torstai 14. heinäkuuta 2016

Paprikakeittoa ja Persikkalimonadia = Chakraruokaa

Olen keskittynyt chakroihin tässä viikon aikana, ja olemme pojan kanssa pitäneet keittoviikkoa, joten värejä riittää.. Kaikenvärisiä keittoja tässä on jo ehditty syömään, mutta tämä tämänpäiväinen soppa oli kyllä  nannaa. Jo värinsä puolesta, ja auttaa noihin alempiin chakroihinkin mukavasti.. Kunhan syö tiedostaen, oranssi väri on muutenkin parantava väri.

Paahdettu paprikatomaattikeitto feta twistillä




Annos 2- 4 henk.

2 punaista paprikaa, (pese, paloittele, poista siemenet ja paahda uunissa)
1 prk. tomaattimurskaa
1 pieni prk. paseerattua tomaattia
kaksi kesäsipulia tai sipulia pilkottuna
7 valkosipulin kynttä (voit paahtaa uunissa, tulee parempi maku)tai raastaa
n. 1 1/2l. vettä
Öljyä paistamiseen
Suolaa, pippuria
yrttejä ja fetaa maun mukaan
Sauvasekoitin :)

Paahda ensin paprikat ja haluttaessa valkosipulinkynnet uunissa
Sillä aikaa paahda öljyn kanssa  paseerattu tomaatti, sipulit yhdessä myös valkosipuliraaste, jos et paahda sitä uunissa.  Lisää vesi ja mausteet, sekä paahdetut paprikat (ja valkosipulit)
sekä tomaattimurska. Anna muhia . 20 min. matalalla lämmöllä ja sekoittele välillä.
Mausta, - Feta vasta viimeiseksi, kun tarjoilet keiton.  Sekoita kaikki  tehosekoittimella yhteen, siivilöi tarvittaessa ja tarkista maut, ja tarjoile, lisää feta vasta lautasella.
Lisäksi hyvää patonkia tai muuta leipää.




Persikkalimonadi 





3 - 5 kypsää persikkaa
1 rkl. hunajaa
1 sitruunanmehu ja kuori raastettuna - muista käyttää luomusitruunaa tai pese kunnolla ennen raastamista.
Matalahappoista vichyä tai vettä

Kuori ja soseuta kypsät persikat. Lisää hunaja ja sitruunankuoriraaste sekä mehu.
Kaada seos pulloon tai karahviin ja lisää vichy perään. Varo kuohuntaa.
Nauti viileänä kesäjuomana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti