tiistai 12. heinäkuuta 2016

Sakraalichakra

SAKRAALICHAKRA
HENKISET OMINAISUUDET

Pääteemat:
- Tunteet. Lämpö, avoin tunteiden näyttäminen.
- Ihmissuhteet ja niiden laatu.
- Sosiaalisuus, avoimuus, eloisuus.
- Itsensä hyväksyminen, rakastetuksi tuleminen omana itsenä. Omien rajojen tunteminen ja arvostaminen.
- Tasapainoinen nais- ja miesenergia.
- Aistillisuus, sensuaalisuus, hedelmällisyys.
- Elämästä nauttiminen, nautintojen salliminen itselle, itsestä huolehtiminen ja itsen hoivaaminen.
- Luovuuden keskus.
- Liike, muutos, flow ja elämän luonnollinen virtaus.

Umpeutunut sakraalichakra: Tunnet itsesi usein hyväksikäytetyksi, rajojasi ei kunnioiteta. Olosi on hämmentynyt tai tunteitasi on loukattu. Sinusta tuntuu, että sinua ei rakasteta sinuna itsenäsi. Suhteesi seksuaalisuuteen on ongelmallinen, tunnet haavoittuvuutta tai ajattelet seksin olevan jotenkin pahaa. Voit myös kokea, että sinun täytyy olla seksikäs tullaksesi hyväksytyksi.
Aukinainen sakraalichakra: Nautit elämästä ja sen tarjoamasta yltäkylläisyydestä. Luot tasapainoisia ihmissuhteita, saat osaksesi kunnioitusta, hellyyttä ja terveitä seksuaalisia kokemuksia, joista saat iloa ja nautintoa.

Epätasapaino: Tunteiden torjuminen ja tukahduttaminen. Tummat tunteet, häpeä ja syyllisyys, masennus. Elämän makeuden puute. Tunteiden korvaaminen ruoalla, seksillä tai shoppailulla (raha tuo onnea). Läheisriippuvuus.
Tylsä, eloton, tasapaksu olo. Jähmät tunteet, ei yhteyttä tunteisiin. Halut ja himot puuttuvat. Tai niitä on liikaa. Heikko omanarvontunto. Elämä ei oikein tunnu elämisen arvoiselta. "Antennit piilossa" toisten tunteiden ja oman keskuksen viestien suhteen.
Turhautuminen. Tunteiden vietävissä. Aistii muiden tunteet liian herkästi. Yhteys omaan keskukseen kateissa. Hysteriataipumus.
- Tukahdutetut ja käsittelemättömät tunteet jäävät kiinni ja varastoituvat sakraaliin. Esim. käsittelemättömät traumat, shokit ja ahdistus, sekä parisuhteessa ja muissa ihmissuhteissa "maton alle" lakaistut asiat ja tunteet.FYYSISET OMINAISUUDET

Ruumiinosat: Lantion seutu vyötäröön saakka. Ristiselkä. Alavatsa, alempi osa ruoansulatuselimistöä. Munasarjat, kohtu. Kivekset. Munuaiset, virtsarakko, kehon nesteet ja nestekierto.
Ongelmat ilmenevät fyysisellä tasolla: Alaselän kivut. Seksuaalinen epätasapaino: impotenssi, frigidiys. Hormonaaliset ongelmat: niukat/harvat/epäsäännölliset/kivuliaat kuukautiset. Kohtuongelmat, munasarjatulehdukset. Lapsettomuus, keskenmenot, vaikeat raskaudet. Virtsarakko-ongelmat, inkontinenssi, virtsakivet. Vatsavaivat (laktoosi-intoleranssi, vatsakatarri). Syömisongelmat: ruokahaluttomuus, anoreksia, bulimia (itsen hyväksyminen). Autoimmuunisairaudet.
Umpirauhanen: Sukusolurauhaset eli munasarjat ja kivekset.
Hormoni: Naisilla estrogeeni eli naissukupuolihormoni, jota munasarjat tuottavat ja progesteroni eli keltarauhashormoni, jota erittyy keltarauhasesta ja istukasta. Miehillä testosteroni eli miessukupuolihormoni, jota kivekset tuottavat. Molemmat vaikuttavat sekundaarisiin sukupuoliominaisuuksiin.
Aisti: Maku
MUUTA CHAKRAAN LIITTYVÄÄ

Sijainti: Kämmenen / neljän sormen verran navan alapuolella. Aukeaa ulospäin.
Sana: Minä tunnen.
Arkkityypit: Riippumaton - elämä hymyilee hänelle ja hän elämälle.
Marttyyri - tuntee ansaitsevansa kaiken surun ja kurjuuden, turhia uhrauksia itsesäälin vallassa.
Elämänläksy: Alkuperäiset tunteet. Hämmästymisen ja ihastumisen ilo. Elämän virrassa kulkeminen. Luovuus. Ehdollistumien paljastuminen. Aistillisuus ja erotiikka.
Sieluntoive: Vapaus toteuttaa itseä tunteissa, ihmissuhteissa ja seksuaalisuudessa.
Laatu: Keskittävä
Elementti: Vesi
Väri: Oranssi

CHAKRAN VAHVISTAMINEN
Kivet: Akaatti, kalsiitti (oranssi), karneoli, koralli, kuukivi, meripihka, tiikerinsilmä, topaasi (kullanvärinen), tuliopaali.
Tuoksut ja yrtit: Jasmiini, ruusu, salvia, santelipuu, ylang ylang.
Musiikki: Soljuva iloinen musiikki, joka saa tunteet virtaamaan. Lantiota keinuttavat latino- ja afrorytmit sekä arabialainen musiikki.
- Rauhoittava: veden solina, lintujen laulu.
Rituaali: Meditaatio
Luonto: Avanto- ja kuutamouinnit, veden äärellä oleilu, veden katselu. Syyssateet ja ruskaretket.
Liikunta ja muu tekeminen: Tanssi, uinti. Kaikki luova tekeminen. Pitkät lämpimät kylvyt, hierominen. Kynttilänvalosta nauttiminen, itsen hoivaaminen.Oranssin värin ajatteleminen, sen visualisointi.
1 kommentti: