perjantai 15. heinäkuuta 2016

Solar Plexus chakra

SOLAR PLEXUS


                                                         

HENKISET OMINAISUUDET

Pääteemat:

- Suhde itseen, oma persoonallisuus, "kuka olen", terve ja elinvoimainen minäkuva.
- Itsetunto, itsekunnioitus.
- Henkilökohtainen voima. Tahdonvoima, tahto muuttuu toiminnaksi. Pois kontrolloinista, kohti omien voimien ja kykyjen esille tuloa.
- Valinnanvapaus. Vapaus häpeän tunteesta.
- Ilo, valo, innostuneisuus, huumori.
- Rauhallisuus, hyväksyminen. Selkeys, keskittyneisyys.
- Tiedon hankinta, älyllinen ymmärtäminen.
- Vaistonvarainen tietäminen, musta tuntuu fiilikset, "Näkee asiat oikeassa valossa".
- Yhteiskunnallinen asema.Sulkeutunut solar plexus: Tunnet itsesi elämän kolhimaksi uhriksi. Tunnet voimattomuutta muiden ihmisten ja elämän olosuhteiden vuoksi. Luovutat oman voimasi helposti muille, jotta ihmissuhteissasi säilyisi rauha ja tasapaino. Kärsit vatsavaivoista ja ahdistuksesta.

Avautunut solar plexus: Sinulla on hyvä itsetunto ja vahva tunne omasta voimastasi, jota osaat käyttää terveellä tavalla. Haluat saada aikaan hyviä asioita ympäristössäsi ja maailmassa, ja osaat käyttää voimaasi näiden asioiden edistämiseen.    

Epätasapaino: Itseluottamuksen puute. Täyttää riittämättömyyden tunnetta ulkoisella. Tunnustuksen hakeminen. Vallanhimo, ahneus, kontrolli, halu vaikuttaa kaikkeen. Levottomuus, tyytymättömyys. Vaikeus rentoutua. Patoutuneet tunteet, tunteiden pakoilu. Sekaannus, masennus.

Pelokkuus, epävarmuus. "Esteitä kaikkialla", riskien ottamisen pelko. Sopeutuja oman itsen kustannuksella. Ei halua / uskalla kohdata uutta. Vakavuus - ilo ja nauru puuttuu. Energian puute, väsymys, voimattomuuden tunne paineen alla. Perhosia tai kivi vatsassa.

Muiden hallinta ja komentelu. Kontrollifriikki. Muiden arvostelu. Kunnianhimo. Haluaa arvostusta. Itsekeskeinen, narsisti.


FYYSISET OMINAISUUDET

Ruumiinosat: Vatsa, pallea. Maksa, perna, haima, sappirakko, ruoansulatusjärjestelmä. Vegetatiivinen hermosto. Keskiselkä, alaselkä.

Ongelmat ilmenevät fyysisellä tasolla: Ruoansulatusongelmat, vatsavaivat, vatsahaava, vatsalihavuus. Maksa-, haima- ja pernaongelmat. Diabetes, hypoglykemia. Makeanhimo. Keskiselän säryt. Matala verenpaine. Ihottumat, paiseet.

Umpirauhanen: Haima

Hormoni:Insuliini. Haima erittää insuliinia, joka on elimistön tärkeimpiä hormoneja. Insuliini mahdollistaa glukoosin pääsyn soluihin, minkä lisäksi sillä on vaikutuksia rasva-aineenvaihduntaan. Haima tuottaa myös ruoansulatusentsyymejä.

Aisti: Näkö.
MUUTA CHAKRAAN LIITTYVÄÄ

Sijainti: Muutaman (4) sormen leveyden verran navan yläpuolella.

Teonsana: Minä osaan / voin.

Arkkityypit : Henkinen soturi - omaa sisäistä voimaa ja luottamuksen vatsantunteisiin.
Raataja - kaipaa muilta jatkuvaa hyväksyntää ja tunnustusta. Tuhkimosyndrooma.

Elämänläksy: Terveen ja elinvoimaisen minäkuvan kehittyminen. Rohkeus olla olemassa ja ottaa riskejä. "Olen yksilönä arvokas jo sen vuoksi, että olen olemassa". Itsevarmuus, kokemusperäinen viisaus, vaikuttaminen.

Sieluntoive: Oman sisäisen voiman ja henkisen identiteetin tunteminen.

Laatu: Sisäinen voima.

Elementti: Tuli

Väri: Keltainen


CHAKRAN VAHVISTAMINEN

Kivet: Akaatti, aurinkokivi, meripihka, sitriini, tiikerinsilmä, topaasi (keltainen), turmaliini (keltainen).

Tuoksut ja yrtit: Bergamotti, greippi, inkivääri, juniper, kaneli, kataja, pelargonia, piparminttu, rosmariini, sitruuna.

Musiikki: Tuliset rytmit, flamenco, marssimusiikki.
- Rauhoittava: rentouttava, joka saa keskittymään itseen.

Rituaali: Voimakeskus

Luonto: Auringonpaiste, keltaiset kukat ja pellot, aavikot, nuotion tuli.

Liikunta ja muu tekeminen: Urheilu, tervehenkinen kilpailu. Nauraminen, naurujooga. Huutaminen kovaan  ääneen (esim. metsässä tai autossa, etteivät naapurit häiriinny ;) ).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti