sunnuntai 28. elokuuta 2016

Porkkanakakku sydän vuoassa

Ihana ja säilyvä pikku kakku, pikkuperheen tarpeisiin.
Koko pellilinen olisi ollut liikaa meille kahdelle, (pojalle ja minulle), mutta tämä pikkukakku on juuri sopivan kokoinen meille. Käytin tähän Lidlin  silikonista sydän kakkuvuokaa.

Ja kävipä sitten hassusti, kun aloin leipomaan kakkua, huomasin, ettei meillä ollut vehnäjauhoja.. menin kauppaan ja ostin puolentoista kilon pussin jauhoja, ja kun avasin pussin ja mittasin jauhot kulhoon, kulhossa heiluikin jokin ötökkä - suoraan pussista kulhoon.. YÖK! Koko jauhopussi lähti samoin tein roskikseen ja menin uudelleen kauppaan ja ostin uuden , tällä kertaa puhtoisen jauhopussin. Sitten huomasin, että meillä ei olekaan tomusokeria.. Noh enää en viitsinyt lähteä kauppaan vaan päätin tehdä itse tomusokeria. Mittasin n. pari desiä tavallista hienoa sokeria tehosekoittimen kulhoon ja otin sauvasekoittimen ja möyhensin sen sokerin tomuksi :) Ihan hyvää tuli niinkin.. Ja jos pihistellään niin oikea, kaupan tomusokeri on kalliimpaa.. sain siis normisokerista kalliin veroista ja toimii  tarkoitukseensa. :)
Pihistelykin on oma taiteenlajinsa.. ;)

Kuorrutus ei onnistunut ihan  kuten aluksi kuvittelin, mutta kyllä tuo kelpasi.




Tarvitset:
Pohja:
3 kanamunaa
Puolitoista desiä sokeria
Puolitoista desiä jauhoja
Puolitoista tl. leivinjauhetta
Vajaa tl. pomeranssinkuorta
Vajaa tl. kuivattua inkivääriä jauhettuna
2.5 dl. porkkanaraastetta
75g. voisulaa


Kuorrutus:
75g. pehmeää voita
1 pkt. Vanilja tuorejuustoa
1 sitruunankuori raastettuna
2.5 dl Tomusokeria

Pohja
Vatkaa munat ja hienosokeri vaahdoksi. Sulata voi.
Lisää jauhoihin ns. kuivat aineet, leinijauhe, mausteet.
Sekoita vuorotellen muna-sokerivaahtoon porkkanaraastel jauhot, sekä sulatettu voi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista  200 asteesa. n. 20 - 25 min.

Valmista sillä aikaa kuorrutus.
Vatkaa pehemä voi, tuorejuusto, sitruunankuoriraaste sekä tomusokeri vaahdoksi.

Anna kakun jäähtyä uunista otettaessa, ja kumoa kakku tarjouluastiaan. Kuorruta ja koristele tarvittaettaessa vaikka pähkinämuruillä tai strösseleillä tms.. Säilytä kakku jääkaapissa.



1 kommentti: