keskiviikko 17. elokuuta 2016

Suhde solmuilla = 11 merkkiä että on aika päästää irti ja luopua

Kohtaatko nämä asiat elämässäsi?


Irtipäästäminen ja vanhasta luopuminen on meille yksi vaikeimmista asioista elämässä.
Järki vastaan tunteet, logiikka jota sumentaa se, ettei voi keskittyä muuhun kuin tunteisiin, yritä siinä sitten järkeillä  miksi luopua? Hämmentävää.. Toisaalta olemme täällä oppiaksemme, kasvaaksemme erehdyksestä toiseen (toivottavasti joskus sekin loppuu, kasvua on riittävästi). Kun ymmärrämme vallalla olevan tilanteen ja kohtaamme sen sekä pelkomme, osaamme päästää irti, ja olemme taas yhden askeleen korkeammalla kasvussamme.

Meissä ihmississä on sekä kuluttavia, että ravitsevia ihmisiä. Joskus myös tilanteet ovat niitä.. Esim. itse asun asunnossa jossa koko ajan jotain tapahtuu (paikat hajoaa, murtoyritys, hellat, jaakaappi uusiksi.. jne.. lista tuntuu suurelta, mikä osoittaa minulle selvästi, ettei se koti ole minun paikkani, sattuneesta syystä joudun vielä siinä asumaan ja yritän tehdä  siitä kodista parhaan mahdollisen.. Eli muuttoa odotellessa kirjoittelen sitten blogia ;)Jos huomaat että nykyinen työsi, ihmissuhteesi, tai asuntosi tms. herättää ahdistusta tai  jollain muulla tapaa vaikuttaa elämääsi ja hyvinvointiisi häiritsevästi, on siinä selvä tarkoitus herätä huomaamaan
epäkohdat ja tarkastella asiaa kunnolla. Katkeruus, jatkuva turhautuminen, stressi, uupuminen henkisesti, ja ahdistus ovat merkkejä joihin pitää herätä ja ne huomioda, muuten oireet purkautuvat pintaan ja voivat aiheuttaa fyysisisä oireita, kuten sydänsairauksia, iho-oireita, syöpää tms..
Nämä 11. merkkiä  kertovat siitä että on aika muuttaa elämä ja alkaa elää uudella tapaa. Terveen itsekkyyden kanssa, jonka olet ansainnut.


1. Uhraat itsesi, mieltymyksesi, näkemyksesi  ja henkilökohtaiset arvosi.
Meillä kaikilla on omat arvomme, mieltymyksemme ja näkemyksemme, miten haluamme elää, mistä pidämme. Ne muokkavat meistä sen, millaisa olemme ja millaisiksi meidän pitää kasvaa.
Jos näistä luisumme toisen arvomaailmaan ja järjestelmään, vain siksi, että miellyttäisimme toista, emme  enää elä elämäämme, vaan toisen kautta. Toki kompromisseja pitää tehdä, mutta jos ne "syövät liikaa" meistä, niin ei hyvä. Jos työsi, ihmissuhteesi, rakkaasi pakottaa olemaan jotakin, jota et todella ole, on se heti pois energioistasi.


2. Luottamuksesi on tyystin kadonnut tai sitä horjutetaan jatkuvasti.
Olet haavoittuva, kun olet innostunut, kiinnostunut ja jopa tunnet rakkautta. Jos koet jatkuvasti haavoittuvasi, loukkaantuvasi tai tilanne/henkilö satuttaa sinua. Jos toinen osapuoli jatkuvasti satuttaa sinua, tai koet, ettet voi luottaa. Et pysty luottamaan enää, tai luottamusta on vaikea saada takaisin, vaikka toinen lupaa  kuut taivaalta, jatkat taas hetken kunnes törmäät jälleen samaan tilanteeseen, ettet voi luottaa, ja sinua taas loukataan.  Mikään ei muutu, ja tilanne toistuu jatkuvasti. Montako kertaa vielä haluat törmätä samaan ongelmaan ja loukata itseäsi?


3. Pysyttelet niissä olosuhteissa, jotka jatkuvasti saavat sinut tuntemaan itsesi huonommaksi, rikkinäiseksi ja arvottomaksi, vaikka rakastaisit työtäsi, kumppaniasi, sukulaistasi. Etkä edes tiedä miksi jatkuvasti suostut olemaan huonoissa olosuhteissa. Et enää arvosta itseäsi,, jopa voit kokea inhon tunteita itseäsi kohtaan. Motivaatio puuttuu tai et näe tulevaisuutta. Näkemyksesi on korvautunut itseinholla ja muutoksen pelolla. Osa sinusta tietää jo, että teet väärin itsellesi.


4. Koet huonommuutta, ja itsearvostuksesi on nollilla. Mikään mitä teet itsesi eteen, ei tunnu enää hyvältä.  Koet että sinua pidetään itsestään selvänä, tai ettei sinua arvosteta/huomioda riittävästi. Saat sanomisia, ja arvostelua, vaikka tekisit mitä. On aika pysähtyä ja miettiä mitä järkeä tässä on?


5. Keksit perusteluja, miksi saat huonoa kohtelua.
Kuuntele itseäsi ja katso peiliin - rehellisesti.. Miksi näin?  Luovuta jo!


6. Et enää muista, milloin tunsit onnellisuutta.
Milloin viimeksi koit, että elämässäsi oli sisältöä? Tai  milloin koit ilon tunteita?
Koska olit tyytyväinen ja viihdyit elämässäsi?
Onnellisuus on mielentila, valinta, johon itse voit vaikuttaa.  Älä pakota itseäsi tähän, jos et voi muistaa niitä aikoja, on  aika päästää irti.


7.  Huomaat, että aina sinä teet uhrauksia muiden eteen/puolesta, ( tällä en tarkoita nyt perhettä tai lapsia, en sitä kotihommaa, mitä luonnostaan teemme, mikä ei ole meiltä pois, vaan päinvastoin, antaa meille), tarkoitans itä uhrautumista, mikä kuluttaa, mikä ei tunnu omalta tekemiseltä, olemiselta, vaan siltä että taivut lopulta toisen tathoon niin, että kadotat lopulta itsesi kokonaan..
Oletko aina se, joka antaa enemmän, aikaa, työtä tai rakkautta. Tällä rakkaudella ent arkoita pyyteetöntä rakkautta, joka on peräti universaalista ja hienoa, vaan kuluttavaa rakkautta.
Huomaatko ettet enää tunne muuta kuin ahdistusta, turhautumista, jopa vihaa itsäesi kohtaan, kun antaudut liikaa tilanteeseen. Tämä kaikki vain lisää turhautumistasi, pahaa oloasi.


8. Ilmaise mielipiteesi, kun seuraavaksi näin tapahtuu, kerro ettei sinua voi kohdella näin.
Jos huomaat yhä että mielipdettäsi tukahdutetaan tai saat tuomitsevaa arvostelua, käännä selkäsi, ja päästä irti.


9.Kieltäydyt tunnustamasta itsellesi nykytilanteen todellisuuden, koska se satuttaa.
Sen sijaan vetäydyt menneisiin, muistelet niitä hyviä aikoja tai annat asioiden olla kuten ovat, ja
elät valheellisessa tilanteessa. koska ajattelet että kyllä kaikki kääntyy parhaaksi.. Voi ollakin, mutta tällöin palaat takaisin alkuun.
10. Asiat ovat epäjohdonmukaisia ja ristiriitaisia.  Sopimuksia ja lupailuja tehtäessä, kauniit sanat ja eleet, mutta ne eivät käy yksiin realismin kanssa, tosiasiassa ovat vain sanahelinää. Kaikkea ei sanoilla voi korjata. Jos sanoo yhtä ja tekee toista, on se yleensä huono merkki.
Kumppani lupaa ettei petä,  ja pettää jälleen tai valheita valheiden päälle. Tämä osoittaa että toimimme kuten toinen haluaa, pelaa pelejään ja me suostumme siihen, koska meiltä puuttuu rohkeus astua kohtaamaan aito minämme.


11. Olet ponnistellut vaikak kuinka paljon, eikä mikään muutu. Tunnet että sinua imetään tyhjiin, itket usein, ja turhaudut, loukkaannut... juuri nämä tunteet pitää kohdata ja ymmärtää, että viimeistään nyt on aika päästää irti, asiasta, ihmissuhteesta, työpaikasta, tai vanhasta tavasta, joka vain aiheuttaa ahdistusta itselle ja läheisillesi.

Elä oma tarinasi todeksi, ja luovuta kun on aika, tiedät sen kyllä milloin. Olet ansainnut parempaa, usein  kohtalo puuttuu peliin ja tarjoaa vielä parempaa..


Rakasta itseäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti