tiistai 27. syyskuuta 2016

Kurkkuchakra


KURKKUCHAKRA
HENKISET OMINAISUUDET

Pääteemat:
- Kuulluksi tuleminen, kuunteleminen. Kommunikaatio, vastavuoroisuus.
- "Oman äänen löytäminen", oman totuuden ilmaisu. Totuudenmukaisuus.
- Kyky yhdistää sydän ja mieli. Objektiivinen ymmärrys.
- Vastuu omista tunteista.
- Sisäinen riippumattomuus, lahjomattomuus.
- Sisäisen äänen kuuleminen. Telepatia, resonanssi, synkronisaatio ympäristön kanssa.
- Taiteellinen luovuus. Inspiraatio.

Sulkeutunut kurkkuchakra: Pelkäät puhumista ja omien ajatustesi ja tunteittesi ilmaisua. "Nielet" asioita, luovit, myötäilet muita, jotta et pahoittaisi kenenkään mieltä. Sinulla on ongelmia kurkun alueella esim. kurkkukipua, ääniongelmia tai puristava tunne kurkussa.

Avautunut kurkkuchakra: Sinun on helppo ilmaista ajatuksesi ja puhua tunteistasi. Sinut otetaan huomioon. Sinulla on tunne, että sinua kuunnellaan ja mielipiteitäsi kunnioitetaan.

Epätasapaino:Ujous, arvostelun pelko, piiloutuminen naamion taakse. Mustavalkoisuus.
Pään ja kehon yhteys poikki. Vaikeus käsitellä tunteita. Suvaitsee (ja pystyy käsittelemään) vain tietynlaisia tunteita. Älyllisyys ja rationaalisuus. Ei näe millainen on. Itseilmaisun vaikeus. Puhuu ennenkuin ajattelee. Puhe karkeaa tai viileää, töksäyttää ajatukset. Antaa voimakkaan kuvan (mikä kuitenkin kuormittaa hartioita). Henkisyys joko piilossa tai puuttuu kokonaan.
Ujo, pidättyvä, ei uskalla sanoa omaa mielipidettä. Arvostelun pelko. Pala kurkussa, änkytys. Jäykkä, raamit joiden sisällä elää. Vain ulkoinen on todellista, ei yhteyttä intuitioon.
Rakastaa omaa ääntä, ei kuuntele muita, "kuoliaaksipuhuja".'FYYSISET OMINAISUUDET
Ruumiinosat: Kurkku, kurkunpää, äänihuulet, ruoka- ja henkitorvi. Kaula ja niska. Korvat, suu, nenä, poskiontelot, kasvojen alaosa. Keuhkojen yläosa.
Ongelmat ilmenevät fyysisellä tasolla: Kilpirauhasen toimintahäiriöt. Korvatulehdukset. Angiina, kurkkukipu, kurkunpääntulehdukset, kitarisaongelmat, lima kurkussa. Ien-ongelmat. Nuha, poskiontelotulehdukset. Niskakivut. Ääni- ja puhehäiriöt.
Umpirauhanen: Kilpirauhanen
Hormoni: Tyroksiini. Kilpirauhanen erittää tyroksiinia, jolla on keskinen merkitys aineenvaihdunnassa, normaalissa kasvussa ja kehityksessä, energia-aineenvaihdunnassa sekä ruumiinlämmön säätelyssä.
Aisti: KuuloMUUTA CHAKRAAN LIITTYVÄÄ
Sijainti: Kaulakuopan ja kurkunpään välissä. Aukeaa ulospäin.
Teonsana: Minä puhun.
Arkkityypit: Viestin välittäjä, kommunikaattori. / Hiljainen lapsi.
Elämänläksy: Oman tahdon jalostaminen, riippumattomuus, oman valinnan voima, itseilmaisu. Luovuuden toteuttaminen omassa elämässä. Korkeamman totuuden ilmaisu.
Sieluntoive: Totuuden ilmaisu, tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Maailmankaikkeuden äänen kuuleminen ja yhteyden kokeminen olemassaolon korkeampiin tasoihin.
Laatu: Ääni ja värähtely.
Elementti: Eetteri/ilma
Väri: Turkoosi, taivaansininen, kirkas sininen.

CHAKRAN VAHVISTAMINEN
Kivet: Akaatti (sinipitsi), akvamariini, atsuriitti, chrysolla, kalsedoni, kvartsi (sininen), safiiri, selestiitti, turkoosi.
Tuoksut ja yrtit: Basilika, eukalyptus, frankisensi, gardenia, kamomilla, mirhami, piparminttu, salvia, santelipuu, sypressi.
Musiikki: Korkeasointuinen musiikki, rauhoittava ja kaikuisa New Age, ooppera.
Rituaali: Hiljaisuuden retriitti, rukous, meditointi, paasto, laulaminen.
Luonto: Sininen taivas, sininen vesi, siniset hetket.
Liikunta ja muu tekeminen: Alexander-tekniikka, ääneen lukeminen. Teatteri, laulaminen, kirjoittaminen ja muu taiteellinen ilmaisu. "Om"-äänteen toistaminen niin että tuntee äänen värisevän kurkunpäässä.2 kommenttia:

  1. Chakroihin kannattaa tutustua, niiden kautta voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa ja tasapainoon.

    VastaaPoista