sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Dia de los Muertos - Kuolleiden päivä
Kuolleiden päivä, marraskuun 1. päivä on Latinalaisen Amerikan, vahvimmin Meksikon alueen juhlapäivä, jota vietetään kuolleiden muistoksi. Perinne on peräisin juuri Meksikosta.

Kuolleiden päivän juhla on suuri festivaali, joka perustuu myös katolisuuteen. Vainajien päivä, Pyhäinpäivä. Uskomuskeen liittyy, että kuolleet loukkaantuisivat, jos heitä surraan, tai ikävöidään, siksi tämä juhlapäivä onkin ilon juhla.  Dia de los Muertos juhliikin itse elämää.
Värikäät kukat, hyvä ruoka ja juoma, musiikki ja tanssiminen kuuluu osaksi juhlaa. Sokerikallot ja pääkallonaamiot ja maskit  ovat suuri osa juhlaa.


Kuolleiden päivä tuo esille sen, että kuolema kuuluu osaksi elämää, luonnollinen osa ihmisen kokemusmaailmaa, jatkumona syntymisen,lapsuuden ja  kasvun myötä.
Kuolleet kuuluvat osaksi yhteidöä, vaikka ovatkin kuolleita, tämä juhla mahdollistaa heidän uudelleen tapaamisen.. ja edesmenneiden kunnioittamisen.


Kotona on alttari, oranssin ja keltaisin kukin, kynttilöin ja vainajien valokuvin, runsas ja juhlava asetelma. Tällä kunnioitetaan, muistellaan vainajaa, ja saadaan hänet taas läsnäolevaksi.

1 kommentti:

  1. Voi, miten mielenkiintoista. Todella sykähdyttävät kuvat! Itse en kyllä innostu vainajia enää tuossa määrin muistelemaan. Muistelen heitä sydämessäni :-)

    VastaaPoista