keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Perunapinaattikeitto

Lohturuokaa halvalla

Tämän päivän ruoka  kuuluu näihin "nyhjää tyhjästä" resepteihini. Vedin tämänkin hatusta.
Ruuasta tuli mitä ihanampaa lohturuokaa näin arjen keskelle..
Käytin tähän eiliset perunamuusin tähteet, sekä  eilisen hiivaleivän jämät krutonkeihin ja pakkasessa oli pari  pikku nyyttiä pinaattia.



Tästä riittää 4 annokseen.


Krutongit
Kuivahtanutta tai pari päivää vanhaa leipää muutama viipale pilkottuna.
Öljyä paistamiseen
Kaksi isoa valkosipulinkynttä raastettuna

-Paahda öljyn ja valkosipuliraasteen kanssa leivät pannulla tai uunissa, sekoittele. Älä anna palaa.. Anna kuivua rauhassa.. Krutonkeja voit käyttää keittoihin, ja salaatteihin.


Tarvitset
Perunamuusin tähteet tai muusia (4  keitettyä perunaa)
3 pikku nyyttiä pakastepinaattia (voit käyttää tuorettaki silloin määrä on n. kaksi kourallista)
n. 3 -5dl vettä (maun mukaan haluaako sakeampaa vai löysempää keittoa.
Muskottipähkinää jauhettuna ( voi jättää pois, jos on allergiaa)
Mustapippuria
2 kuorittua ja raastettua valkosipulinkynttä
Loraus kermaa tai nokare tuorejuustoa.
Suolaa, (tarvittaessa)

Sekoita vesi muusin kanssa, lisää mausteet ja anna hautua lämpimäksi, lisää pinaatit,valkosipulit ja muskottipähkinä, sekä kerma.. anna kiehahtaa ja maista, tarvitseeko suolaa lisätä.
Sekoita vielä kertaalleen tehosekoittajalla tai muusaa sekaisin jos et omista "pamixia".. :)
Lisää viimeiseksi annokseesi lautasella krutongit.. ja nauti.


Hyvää Ruokahalua!



2 kommenttia:

  1. Juu, niin olikin, tämä itseasiassa oli yllättävän hyvä ruokakokemus :)

    VastaaPoista