sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Naurista Voissa - Nauriin uusi elämä


Kun olin pieni, söin nauriita  raakana, lusikalla kaiversin sisuksen ja posin sen suihini hyvällä halulla.. Nykylapset hädintuskin syövät raakaa porkkanaa.. Mulle putosi kyllä lanttukin samalla tavalla. Silloin 60-70 luvulla arvostettiin ruokaa ihan eri tavalla.
Taas siksi nauriit silmään kaupassa, heti kun kauppaan sisään astuin. Ostin kummempia ajattelematta, mitä niistä tekisin, että saisin kuopuksenkin myös syömään nauriita..

Muistain, että äitini on joskus tehnyt voinauriita. ja itse niistä pidin, joten päätin tehdä niitä vanhan ohjeensa mukaan. Tämä käy joko pelkästään tai lisukkeena, lihan tai kalan kanssa.






Voinauriit  (4 pienehköä naurista)

4 naurista keitä 10- 15 min.)jäähdytä ja  irrota lakki pois ja koverra sisus pannulle.
Valkosipulia murskattuna
Voita
Purjoa tai kevätsipulia
Loraus siirappia
mustapippuria ja suolaa maun mukaan.

Kun olet kovertanut nauriit, paista ne pannulla voissa sipuleiden ja musteiden sekä siirapin kanssa.
Täytä nauriit täytteellä, ja laita uuniin . n. 185c.  10 min. kunnes täyte on saanut väriä.
Nauti lisukkeena  tai pelkästään..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti