keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 21. päivä

   


Yule - Talvipäivän Seisaus

Yule - Talvipäivän seisaus


Tänään meillä aloitetaan Joulu. Ihan kunnolla siis.  Meillä juhlitaankin virallisesti Joulua kahdesti  ;)
Tänään on lähinnä rituaalien päivä ja ilta ja yö. Aattona sitten PerheJoulu. Toisaalta sekin nyt vähän muuttuu, kun aikuiset lapset tulee puolisoineen molemmat eri päivänä, eli meillä on periaatteessa  4 päiväinen Joulujuhla tänä vuonna :)
Ei se mitään, juhlat on kivoja .


Yulea juhlitaan  rauhan ja valon palamisen juhlana sillä tästä eteenpäin päivät alkavat valaistua kunhan päästään vuoden pisimmän yön yli. Perinteiseen Yulen viettoon on kuulunut kautta aikojen Yule-halko -joko puinen, lihainen tai kakkumallinen. Meillä on kakkumalli tällä kertaa, kun en halkoja löytänyt..

Yule on rituaalien ja magian aikaa.
Voit tehdä oman kauniin Yule alttarisi ja ylläpitää se läpi Joulun ajan, kuten Joulukuustakin. Tässäkin vain mielikuvitus rajana.

Väritys kynttilöissä ja liinoissa: punainen, vihreä, kulta, valkoinen, hopea

Tuoksu: Havupuut, joulun mausteet.

Alttarin ja kodin koristeita: Kuusenoksat, ikivihreät havut, piparkakut ja piparkakkurakennelmat, joulukuusi, joulukranssit, olkipukit, omenat, appelsiinit neilikkakoristein, kynttilät,  joulukukat, pihalle: ulkosoihdut, jäälyhdyt, lyhteet

Juhla-aterialla tarjottavaa: piparkakut, joulukinkku, juureslaatikot, sitrushedelmät, pähkinät, maustettu jouluolut ja siideri, glögi, hehkuviini, ohrapuuro, riisipuuro, joulun kalaruoat: lipeäkala, lohi tai hauki, mausteiset sillit, suklaat ja marjat, juustot <3 Ahh... ruoka <3
Rituaalimagia Yule yölle

Tarvitset:
Kolme laakerinlehteä
Punainen tussi tai mustekynä
Valkoinen paperinpala (4x4cm.)
Punainen kynttilä


Ota kolme orjanlaakeripensaan lehteä (korvaajana toimii myös laakerinlehti)
Jauha ne jauheeksi, käsin tai morttelilla
Kirjoita punaisella kynällä valkoiselle pikku palalle (4x4 cm) mitä haluat elämääsi  syntyvän, Yulehan on uudistumisen aikaa, kun Aurinkokin syntyy uudelleen.
Ripottele jauhe paperille, kirjoituksen päälle ja taittele se tiukaksi, niin ettei yhtään jauhetta pääse karkuun.
Sytytä punainen kynttilä ja polta paperi sen liekissä (muista paloturvallisuus) Tämän voit tehdä myös ulkona. Loitsu on valmis.
)O(


1 kommentti: