maanantai 30. tammikuuta 2017

Seetrin salaisuudet - Seetri Eteerinen ÖljySeetrin monet käyttötavat

Eteerinen Öljy Seetri Cedrus Atlantica

Tämä on monikäyttöinen öljy, joka sopii sekä kodinhoitoon. Ei raskauden aikana käytettäväksi!!
Setrin eteerisessä öljyssä on lämmin, kamfeerinen pintatuoksu. Pohjatuoksu on hippusen makea ja metsäisen balsaminen. Raikkaalla, havumaisella tuoksulla on antiseptinen vaikutus. Limakalvoärsytystä ja kutinaa lievittävä öljy nostamaan vireystasoa!

Vahvistaa keskittymiskykyä, avaa hengitysteitä (käytä yskän ärsyttämään kurkkukipuun ulkoisesti). Auttaa erilaisissa kiputiloissa. Tehoaa myös virtsatietulehduksia aiheuttaviin bakteereihin. 
Miesten partavesissä seetriä käytetään puhdistamaan ja rauhoittamaan ihoa parranajon jälkeen.
Tämä nimenomainen puutuoksu on pohjana useissa miesten partavesissä.


Vinkki: Partabalsamin voit valmistaa itse sekoittamalla ihoa rauhoittavaan voiteeseen hivenen seetrin ja laventelin eteeristä öljyä. 1 tippa molempia 1 rkl:een voidetta.

Seetri toimii tehokkaana mielen tasapainoa tasoittavana öljynä. Esim. naisten PMS. oireisiin, vaihdevuosien mielialan vaihteluihin, sekä uhma- ja murrosikäisten lasten rauhoittajana. Muutama tippa tuoksulamppuun ja anna tuoksun tasapainottaa kiukutteleva teini.
Parasta Seetriöljyn antia on se, että sitä voi käyttää kodinhoitoon, siivoukseen. Seetri toimii tehokkaana ötököiden ehkäisykeinona.
Ne vihulaiset eivät voi sietää Seetriöljyä!
Keittiön kaappeihin siivousvedessä ja ihan raakoja tippoja kaappien nurkkiin, lattialistojen väliin, vaatekaappeihin- ja huoneisiin. Voit hieroa myös puuhenkarit ja vanhat antiikkiset puuhuonekalut seetriöljyllä.. Seetriöljy suojaa niitä.

Seetriä voit käyttää myös magiassa, tehdä suitsukkeita, hieroa esim. kynttilään, ja pukea sen seetripuun havuihin. suomessa meillä tunnetaan seetripuu parhaiten TUIJA nimisenä.. )O(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti