torstai 2. maaliskuuta 2017

Karppiruokaa Juustoinen kukkakaalileipä



Kasvisruokapäivä




Pitkästä aikaa innostuin tännekin lisäämään reseptin.
Meillä oli tänään kasvisruokapäivä, ja mietin että mitähän sitä keksisi..(?)
Kukkakaalin puolikas ja muusin jämät jääkaapissa.. Sitten päätin tehdä tätä, joskus facebookissa olen videon nähnyt ja se jäi mieleen. Tosiaan lisäsin tuohon vielä n. desin verran pottumuusia. Tämä on hyvin monipuolinen perusresepti johon saa pienillä muutoksilla vaihtelua.. Osan juustosta voi korvata esim. raejuustolla, tai sillä mifujutulla (en ole kokeillut edes sitä) Voi lisätä myös tuoretta ruohosipulia  tai kevätsipuliakin..


Juustoinen Kukkakaalileipä 

 Tarvitset pellilliseen:

Puolikas  kookkaasta kukkakaalista
2 kanamunaa
suolaa, pippuria
Chiliä rouheena, valkosipulia, yrttejä
n. 2dl.Juustoja raasteena, itse käytin goudaa.. tähän kyllä sopii parmesan ja tuossä päällimäisenä on mozzarellaa viipaleina.
Tehosekoitin
Dippikastiketta, salsaa tai marinara kastiketta jos haluaa. 

Murskaa kukkakaali  ihan muruiksi tehosekoittimella, ja laita ne kulhoon, lisää juustoraaste,
mausteet, munat ja sekoita. Levitä uunipellille lastalla.
Tämän komeuden päälle vähän juustoraastetta ja uuniin. n. 200 astetta 20 - 25 min.
Ota hetkeksi pois uunista. lisää päälle vielä chilirouhetta ja valkosipulia, sekä yrttejä, mozzarella viipaleita, ja juustoraasteen loput ja anna pinnan ruskistua uunissa vielä 5 min. ja leikkaa annospaloiksi ja tarjoile haluamasi dipin kanssa tai ilman.

Nomnomnom..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti